REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Uf-qXGBR5UvB82mjLauz/4bc28d41000e6bd1a6434e3f183f7c.jpeg)
Źródło: Pexels
Kotlet schabowy
Najprostszy - najlepszy. Klasyk polskiej kuchni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 kotlety schabowe
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki bułki tartej
- sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Mięso opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.
2. Krok
W misce wymieszaj jajko z solą i pieprzem.
3. Krok
W innej misce wymieszaj mąkę i bułkę tartą.
4. Krok
Każdy kotlet obtocz w mące, a następnie maczaj w jajku.
5. Krok
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety z obu stron aż do zrumienienia.