REKLAMA

Źródło: Pexels

Kotlet schabowy

Najprostszy - najlepszy. Klasyk polskiej kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kotlety schabowe Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • 2 łyżki bułki tartej Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Mięso opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.

2. Krok

W misce wymieszaj jajko z solą i pieprzem.

3. Krok

W innej misce wymieszaj mąkę i bułkę tartą.

4. Krok

Każdy kotlet obtocz w mące, a następnie maczaj w jajku.

5. Krok

Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety z obu stron aż do zrumienienia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy