REKLAMA
Kotlety z piersi kurczaka
Łatwe do zrobienia, smaczne i sycące kotlety z piersi kurczaka. Idealne na obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 piersi z kurczaka
- 2 jajka
- 1 szkło bułki tartej
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Delikatnie rozbijać mięso na jednolitą grubość.
2. Krok
W miseczce roztrzepać jajka, w drugiej miseczce wymieszać bułkę tartą z mąką, solą i pieprzem.
3. Krok
Każdy kotlet obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
4. Krok
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
5. Krok
Po usmażeniu, wykładamy kotlety na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
6. Krok
Podawać gorące, np. z ziemniakami i surówką.