REKLAMA

Łosoś pieczony z piekarnika

Dobrze rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek i mocno pieczemy filety z łososia z obu stron wraz z pokrojonym na plasterki koperkiem włoskim. Pozostawiamy niektóre liście na ozdobę. Podczas smażenia drugiej strony łososia, wyciskamy na filety pół pomarańczy i pół cytryny. Solimy i dodajemy gałązkę rozmarynu. Możemy także dodać łyżkę masła dla smaku, ale jest to kwestia indywidualna.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 kawałek łosoś Dodano do
  • pomidory koktajlowe Dodano do
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
  • 1 kawałek pomarańczowy Dodano do
  • 1 kawałek Koper włoski Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • sól Dodano do
  • Rosemary Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek i szybko smażymy filety z łososia z obu stron razem z pokrojonym w plasterki fenkułem. Ziele zostawiamy do ozdoby. Podczas smażenia drugiej strony łososia, wyciskamy na filety pół pomarańczy i pół cytryny. Solimy i dodajemy gałązkę rozmarynu. Możemy również dodać łyżkę masła dla smaku, ale to jest indywidualne.

2. Krok

Gdy filet jest pięknie różowy, przenieśmy go do naczynia żaroodpornego, polejemy sokiem i dodajemy pomidorki cherry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-15 minut, obserwując, aby łosoś nie wyschnął.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy