REKLAMA

Źródło: Canva

Makaron ze szpinakiem

Wegański makaron z jednego garnka ze szpinakiem i czosnkiem.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
2
  • 400 g makaronu Dodano do
  • 2 ząbki czosnku posiekane Dodano do
  • 12 cebuli pokrojonej Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Gotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.

2. Krok

W międzyczasie, na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż cebulę i czosnek do miękkości.

3. Krok

Dodaj szpinak i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Dodaj mleko roślinne, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz dla smaku.

5. Krok

Kiedy makaron będzie gotowy, odcedź go i przełóż do sosu ze szpinakiem.

6. Krok

Wymieszaj dokładnie i podawaj natychmiast.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy