REKLAMA

Źródło: Canva

Makaron ze szpinakiem

Wegański makaron z jednego garnka ze szpinakiem i czosnkiem.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
2
  • 400 g makaronu Dodano do
  • 2 ząbki czosnku posiekane Dodano do
  • 12 cebuli pokrojonej Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Gotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.

2. Krok

W międzyczasie, na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż cebulę i czosnek do miękkości.

3. Krok

Dodaj szpinak i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Dodaj mleko roślinne, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz dla smaku.

5. Krok

Kiedy makaron będzie gotowy, odcedź go i przełóż do sosu ze szpinakiem.

6. Krok

Wymieszaj dokładnie i podawaj natychmiast.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy