REKLAMA
Marchewkowa zupa krem
Dietetyczny i lekkostrawny marchewkowy krem z imbirem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg marchewki
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 Łyżka startego świeżego imbiru
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 Łyżka masło
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę i czosnek.
Źródło: Youtube
2. Krok
Do blendera włóż marchewkę i imbir, dodaj podsmażoną cebulkę i czosnek.
Źródło: Youtube
3. Krok
Zalej bulionem i zblenduj.
Źródło: Youtube
4. Krok
Wlej śmietanę, dodaj sól i pieprz i zblenduj.
Źródło: Youtube
5. Krok
Przelej gorący krem marchewkowy do miski.
Źródło: Youtube
6. Krok
Podawaj zupę na ciepło, ewentualnie z dodatkiem świeżych ziół i śmietaną.
Źródło: Youtube