REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť.

Nadziewany liść kapusty

Przepis na pyszne faszerowane liście kapusty z kiszoną kapustą. Liście nadziewane są mięsem mielonym.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 12 veľkých Liście kapusty Dodano do
  • 1 kg Mielona wieprzowina Dodano do
  • 112 kg Kapusta kiszona Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 filiżanka Ryż Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 3 łyżka stołowa papryka Dodano do
  • 500 ml Bulion mięsny Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać zmiażdżony czosnek i smażyć na złoty kolor. Zdjąć mieszaninę z kuchenki i pozostawić do ostygnięcia.

2. Krok

Do miski włożyć mięso mielone, letnią cebulę z czosnkiem, ugotowany ryż i jajko. Dopraw wszystko solą, pieprzem i papryką do smaku. Dokładnie wymieszać mięso.

3. Krok

Liście kapusty namoczyć na chwilę we wrzątku, aby zmiękły. Ułóż na nich mięso i zwiń je w liście kapusty.

4. Krok

Ułóż liście kapusty na dnie rozgrzanej patelni, na której roztopiłeś odrobinę smalcu. Dodaj posiekaną kiszoną kapustę i zalej bulionem mięsnym.

5. Krok

Przykryć i gotować na średnim ogniu przez około 2 godziny. Podawać na ciepło.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy