REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zFWO_ZZOiJPKUZ5iVPDQ/b4b82c13dfc35d8baef79bed2cb299.jpeg)
Najłatwiejsze pieczone żeberka wieprzowe z musztardą miodową!
Ciesz się najsmaczniejszym przepisem na żeberka wieprzowe, naprawdę łatwym i szybkim!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- sól
- pieprz czarny mielony
- 1 żeberko wieprzowe
- 200 g Miód
- 1 łyżka stołowa Stara musztarda
- 1 łyżka stołowa sos barbecue
- czosnku
- 1 łyżeczka cebula w proszku
- 1 łyżeczka czosnek w proszku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W szklance umieścić miód, sos barbecue, starą musztardę, cebulę w proszku i czosnek w proszku. Wymieszać do połączenia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zFWO_ZZOiJPKUZ5iVPDQ/b50a8d1c50b9b10e1bdadd38a25eb9.jpeg)
Źródło: YouTube
2. Krok
Na blasze do pieczenia ułożyć żeberka, sól i czarny pieprz, 1/2 szklanki wody i sos miodowo-musztardowy z obu stron. Piec w temperaturze 200° przez 25 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zFWO_ZZOiJPKUZ5iVPDQ/26994c7637f763d8fa5321a4aa1839.jpeg)
Źródło: YouTube
3. Krok
Wyjąć z piekarnika i obrócić żeberko, dodać sos miodowo-musztardowy z obu stron. Piec przez 25 minut na złoty kolor.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zFWO_ZZOiJPKUZ5iVPDQ/f3f9d2cbc6d01582bb1c2239fb9f41.jpeg)
Źródło: YouTube
4. Krok
Wyjąć z piekarnika, pokroić i natychmiast podawać.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zFWO_ZZOiJPKUZ5iVPDQ/e5f5ce37945b9c495d6721bf7a7e09.jpeg)
Źródło: YouTube