REKLAMA

Źródło: Pexels

Parówki w cieście francuskim

Fantastyczna przekąska na imprezę.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego Dodano do
  • 6 parówek Dodano do
  • 1 jajko do posmarowania ciasta Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza.

2. Krok

Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość około 0,5 cm.

3. Krok

Każdą parówkę owiń ciastem francuskim, tak aby ciasto dokładnie obejmowało parówkę.

4. Krok

Umieść parówki z ciasta francuskiego na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Krok

Posmaruj parówki roztrzepanym jajkiem.

6. Krok

Piecz przez około 20-25 minut, aż ciasto francuskie się zarumieni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy