REKLAMA

Źródło: ajafoto from Getty Images

Pasta jajeczna

Przepis na szybką i niedrogą pastę jajeczną. Moja rodzina zawsze uwielbiała proste, ale pyszne przepisy, a pasta jajeczna zawsze była jednym z ulubionych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 jajko Dodano do
  • 1 szt mała cebula Dodano do
  • 2 Łyżki Majonez Dodano do
  • 2 Łyżki Musztarda Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Zacznij od ugotowania jajek, jest to najtrudniejszy krok, ponieważ każdy lubi jajka ugotowane inaczej. Osobiście preferuję jajka na twardo, gotowane przez dokładnie 10 minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. W międzyczasie drobno posiekaj cebulę.

2. Krok

Gdy jajka będą gotowe, odcedź je i pozostaw do ostygnięcia. Następnie obierz je i rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki.

3. Krok

Dodaj cebulę, majonez i musztardę do jajek i wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

I to wszystko! Ta pasta jajeczna świetnie smakuje schłodzona, więc zalecam pozostawienie jej w szklanym pojemniku w lodówce na około 30 minut przed podaniem. Śniadaniowy klasyk jest już na świecie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2171 przepisy

Zupy i buliony

348 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1129 przepisy

Śniadanie

481 przepisy

Kolacja

2036 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

354 przepisy

Ciasta

381 przepisy

Makaron

241 przepisy