REKLAMA

Źródło: Elena Katkova from Getty Images

Pieczone kasztany

Przepis na smaczne pieczone kasztany, które nadają się na przykład na spotkanie z przyjaciółmi.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 500 g świeże kasztany Dodano do
  • sól Dodano do
  • woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Zacznijmy od wyboru świeżych i pełnych kasztanów.

2. Krok

Robimy małe nacięcie na szerszej stronie kasztana, aby nie rozpadły się podczas pieczenia, co z mojego doświadczenia jest bardzo nieprzyjemne i powoduje niepotrzebny bałagan w piekarniku.

3. Krok

Umieść kasztany na blasze do pieczenia i lekko je posól.

4. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i umieść w nim blachę do pieczenia z kasztanami. Piec przez 25-30 minut, do uzyskania złotego koloru. Sprawdzaj kasztany, aby się nie przypaliły.

5. Krok

Po upieczeniu pozostaw je na chwilę do ostygnięcia, a następnie możesz je obrać i zjeść.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy