REKLAMA

Źródło: Pexels

Pieczony pstrąg

Przepis na pysznego pstrąga z piekarnika - propozycja na zdrowy i lekki obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 pstrągi Dodano do
  • oczyszczone i umyte Dodano do
  • 4 łyżki masło Dodano do
  • 1 Łyżka soku z cytryny Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • posiekane Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu Dodano do
  • 4 liście laurowe Dodano do
  • 4 plastry Cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Przygotuj naczynie do pieczenia i rozłóż liście laurowe na dnie.

2. Krok

W misce połącz masło, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.

3. Krok

Nakrój skórę pstrąga.

4. Krok

Nakładaj po jednym pstrągu na liście laurowe i smaruj masą z masła.

5. Krok

Na każdym pstrągu połóż plasterek cytryny.

6. Krok

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 20-25 minut, aż mięso będzie łatwo oddzielać się od kości.

7. Krok

Podawaj na ciepło.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

332 przepisy

Dania mięsne

1025 przepisy

Śniadanie

409 przepisy

Obiad

1978 przepisy

Kolacja

1841 przepisy

Deser

1394 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1256 przepisy