REKLAMA

Placki z dyni

Placki nie muszą być tylko ziemniaczane

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 250 g puree z hokkaido Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 goździk Czosnek Dodano do
  • 12 The Onion Dodano do
  • 40 g twaróg pełnotłusty Dodano do
  • 4 łyżki mąki pszennej Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • gałka muszkatołowa Dodano do
  • 1 Łyżka świeży zapach Dodano do
  • do pocierania olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Surową dynię zetrzemy na tarce lub ugotujemy i zmiksujemy w puree.

2. Krok

Do miski dodajemy startą cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, twaróg i posiekaną natkę.

3. Krok

Mieszamy i doprawiamy. Dodajemy mąkę i ponownie mieszamy.

4. Krok

Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki.

5. Krok

Smarujemy patelnię oliwą z oliwek i smażymy placek z obu stron.

6. Krok

Podajemy czysty lub z białym jogurtem lub kwaśną śmietaną.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy