REKLAMA

Placki ziemniaczane bez mąki i jajek

Smaczne i zdrowe placki ziemniaczane, które są idealnym wyborem dla tych, którzy unikają mąki i jajek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g ziemniaki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Obieramy ziemniaki i ścieramy na grubo. Cebulę też ścieramy i dodajemy do ziemniaków.

2. Krok

Ziemniaki z cebulą mieszamy i przyprawiamy solą i czarnym pieprzem.

3. Krok

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Placek ziemniaczany pieczemy z obu stron do złocenia.

4. Krok

Podajemy na przykład z sałatką.

Podobne przepisy

Iwa
Iwa
Podgląd przepisu Omlet z bananem
Videorecepta

Omlet z bananem

Słodki omlet z bananem to idealna propozycja na szybkie i lekkie śniadanie. Banany dodają omletowi słodkości i zachwycają swoim smakiem. Ten przepis jest prosty, szybki i nie wymaga wielu składników.

Placki z gotowanych ziemniaków

Placki z gotowanych ziemniaków to klasyczne danie w wielu kulturach. Są one wyjątkowo smaczne, dobrze pasują do wielu dodatków i są świetnym sposobem na wykorzystanie ziemniaków, które mogłyby się zmarnować. Te placki są idealne na śniadanie, obiad czy kolację.

Opiekane ziemniaki

Wspaniałe i chrupiące pieczone ziemniaki, które Wam zasmakują.

Ziemniaki gotowane w mundurkach ze szpinakiem i fetą

Proste i zdrowe danie, idealne na szybki obiad. Mieszanka świeżego szpinaku, sera feta i ciepłych ziemniaków jest po prostu niesamowita.

Placki ziemniaczane

Ukochane placki ziemniaczane, tak jak je lubimy. Przygotowanie jest bardzo proste i ten przepis na placki ziemniaczane poradzi sobie naprawdę każdy!

Kaszubskie ruchanki

Ruchanki to tradycyjne dan kuchni polskiej, które jest idealne na szybki obiad czy kolację. Składają się one z placków ziemniaczanych, które są smażone na patelni do uzyskania chrupiącej skórki. Można je podawać z różnymi dodatkami, takimi jak sos czosnkowy, kwaśna śmietana czy kiełbasa.

Bawarskie placki ziemniaczane "Reiberdatschi"

Zawsze uwielbiam gotować Reiberdatschi dla mojej rodziny, zwłaszcza gdy na zewnątrz jest chłodno i mamy ochotę na coś przytulnego. To typowe bawarskie danie, które jest ulubionym w wielu domach w południowych Niemczech. Są chrupiące, pikantne i niesamowicie smaczne, zwłaszcza gdy są podawane ze świeżym sosem jabłkowym.

Kluski leniwe z serem i ziemniakami

Kluski leniwe z serem i ziemniakami to tradycyjne danie polskie, które skradnie serca wszystkich łasuchów. Są to puchate kluski z semoliną, które delikatnie posypane są startym z podsmażonymi ziemniakami. To proste i sycące danie, idealne na obiad czy kolację.

Podobne przepisy

Iwa
Iwa
Podgląd przepisu Omlet z bananem
Videorecepta

Omlet z bananem

Słodki omlet z bananem to idealna propozycja na szybkie i lekkie śniadanie. Banany dodają omletowi słodkości i zachwycają swoim smakiem. Ten przepis jest prosty, szybki i nie wymaga wielu składników.

Placki z gotowanych ziemniaków

Placki z gotowanych ziemniaków to klasyczne danie w wielu kulturach. Są one wyjątkowo smaczne, dobrze pasują do wielu dodatków i są świetnym sposobem na wykorzystanie ziemniaków, które mogłyby się zmarnować. Te placki są idealne na śniadanie, obiad czy kolację.

Opiekane ziemniaki

Wspaniałe i chrupiące pieczone ziemniaki, które Wam zasmakują.

Ziemniaki gotowane w mundurkach ze szpinakiem i fetą

Proste i zdrowe danie, idealne na szybki obiad. Mieszanka świeżego szpinaku, sera feta i ciepłych ziemniaków jest po prostu niesamowita.

Placki ziemniaczane

Ukochane placki ziemniaczane, tak jak je lubimy. Przygotowanie jest bardzo proste i ten przepis na placki ziemniaczane poradzi sobie naprawdę każdy!

Kaszubskie ruchanki

Ruchanki to tradycyjne dan kuchni polskiej, które jest idealne na szybki obiad czy kolację. Składają się one z placków ziemniaczanych, które są smażone na patelni do uzyskania chrupiącej skórki. Można je podawać z różnymi dodatkami, takimi jak sos czosnkowy, kwaśna śmietana czy kiełbasa.

Bawarskie placki ziemniaczane "Reiberdatschi"

Zawsze uwielbiam gotować Reiberdatschi dla mojej rodziny, zwłaszcza gdy na zewnątrz jest chłodno i mamy ochotę na coś przytulnego. To typowe bawarskie danie, które jest ulubionym w wielu domach w południowych Niemczech. Są chrupiące, pikantne i niesamowicie smaczne, zwłaszcza gdy są podawane ze świeżym sosem jabłkowym.

Kluski leniwe z serem i ziemniakami

Kluski leniwe z serem i ziemniakami to tradycyjne danie polskie, które skradnie serca wszystkich łasuchów. Są to puchate kluski z semoliną, które delikatnie posypane są startym z podsmażonymi ziemniakami. To proste i sycące danie, idealne na obiad czy kolację.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

344 przepisy

Dania mięsne

981 przepisy

Kolacja

1771 przepisy

Mascarpone

118 przepisy

Obiad

1890 przepisy

Śniadanie

388 przepisy

Deser

1328 przepisy

Zupy i buliony

307 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Ciasta i desery

1201 przepisy