REKLAMA

Źródło: javgutierrez from Getty Images

Polewa czekoladowa do cukierków

Lukier czekoladowy idealny do świątecznych ciasteczek.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 2 Łyżki Masło Dodano do
  • 1 Łyżki Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Najpierw rozpuść masło w małym rondelku lub kąpieli wodnej na małym ogniu. Uważaj, aby nie przypalić masła.

2. Krok

Następnie dodaj drobno posiekaną czekoladę do rondla. Powinna ona topić się powoli, stale mieszając. Jeśli czekolada zacznie chrupać, może to oznaczać, że jest zbyt gorąca - w takim przypadku zdejmij rondel z ognia i kontynuuj mieszanie z dala od płomienia.

3. Krok

Gdy czekolada się rozpuści, dodaj miód.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy