REKLAMA

Źródło: javgutierrez from Getty Images

Polewa czekoladowa do cukierków

Lukier czekoladowy idealny do świątecznych ciasteczek.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 2 Łyżki Masło Dodano do
  • 1 Łyżki Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Najpierw rozpuść masło w małym rondelku lub kąpieli wodnej na małym ogniu. Uważaj, aby nie przypalić masła.

2. Krok

Następnie dodaj drobno posiekaną czekoladę do rondla. Powinna ona topić się powoli, stale mieszając. Jeśli czekolada zacznie chrupać, może to oznaczać, że jest zbyt gorąca - w takim przypadku zdejmij rondel z ognia i kontynuuj mieszanie z dala od płomienia.

3. Krok

Gdy czekolada się rozpuści, dodaj miód.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy