REKLAMA
Źródło: javgutierrez from Getty Images
Polewa czekoladowa do cukierków
Lukier czekoladowy idealny do świątecznych ciasteczek.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g Ciemna czekolada
- 2 Łyżki Masło
- 1 Łyżki Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Najpierw rozpuść masło w małym rondelku lub kąpieli wodnej na małym ogniu. Uważaj, aby nie przypalić masła.
2. Krok
Następnie dodaj drobno posiekaną czekoladę do rondla. Powinna ona topić się powoli, stale mieszając. Jeśli czekolada zacznie chrupać, może to oznaczać, że jest zbyt gorąca - w takim przypadku zdejmij rondel z ognia i kontynuuj mieszanie z dala od płomienia.
3. Krok
Gdy czekolada się rozpuści, dodaj miód.