REKLAMA

Źródło: Pexels

Rolada szpinakowa

Idealna przekąska na imprezę.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 150 g świeżego szpinaku Dodano do
  • 100 g łososia wędzonego Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 łyżki startego sera np sera typu feta Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj szpinak i osusz go.

2. Krok

W garnku zagotuj wodę i blanszuj szpinak przez około 30 sekund.

3. Krok

Odcedź szpinak i pozostaw do wystygnięcia.

4. Krok

W misce zmieszaj jajka z serem, mąką, solą i pieprzem.

5. Krok

Dodaj szpinak do miski z jajkami i wymieszaj dokładnie.

6. Krok

Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż ciasto na formie prostokąta o grubości około 0,5 cm.

7. Krok

Piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

8. Krok

Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do wystygnięcia.

9. Krok

Ułóż plastry łososia.

10. Krok

Potem zwin roladę od dłuższego boku i pokrój na plastry.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1066 przepisy

Obiad

2062 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Mascarpone

133 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1453 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

369 przepisy

Ciasta i desery

1306 przepisy