REKLAMA

Źródło: Pexels

Rolada szpinakowa

Idealna przekąska na imprezę.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 150 g świeżego szpinaku Dodano do
  • 100 g łososia wędzonego Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 łyżki startego sera np sera typu feta Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj szpinak i osusz go.

2. Krok

W garnku zagotuj wodę i blanszuj szpinak przez około 30 sekund.

3. Krok

Odcedź szpinak i pozostaw do wystygnięcia.

4. Krok

W misce zmieszaj jajka z serem, mąką, solą i pieprzem.

5. Krok

Dodaj szpinak do miski z jajkami i wymieszaj dokładnie.

6. Krok

Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż ciasto na formie prostokąta o grubości około 0,5 cm.

7. Krok

Piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

8. Krok

Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do wystygnięcia.

9. Krok

Ułóż plastry łososia.

10. Krok

Potem zwin roladę od dłuższego boku i pokrój na plastry.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy