REKLAMA

Źródło: Canva

Ryba po grecku

Tradycyjny przepis na rybę, która gości na wigilijnym stole.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4
  • 1 kg filetu z dorsza Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 12 Papryki Dodano do
  • 1 puszka pomidorów Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego oregano Dodano do
  • 12 łyżeczki suszonego tymianku Dodano do
  • 14 łyżeczki cukier kryształ Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
  • cytryna do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.

Rozgrzej piekarnik do 190°C. W dużej misce wymieszaj cebulę, czosnek, paprykę, pomidory, oliwę z oliwek, oregano, tymianek, cukier, sól i pieprz. Umieść filet ryby w naczyniu do zapiekania, przykryj warzywami. Piecz przez około 20-25 minut, aż ryba będzie miękka i złocista. Podawaj z plasterkiem cytryny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy