REKLAMA

Źródło: Canva

Ryba po grecku

Tradycyjny przepis na rybę, która gości na wigilijnym stole.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4
  • 1 kg filetu z dorsza Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 12 Papryki Dodano do
  • 1 puszka pomidorów Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego oregano Dodano do
  • 12 łyżeczki suszonego tymianku Dodano do
  • 14 łyżeczki cukier kryształ Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
  • cytryna do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.

Rozgrzej piekarnik do 190°C. W dużej misce wymieszaj cebulę, czosnek, paprykę, pomidory, oliwę z oliwek, oregano, tymianek, cukier, sól i pieprz. Umieść filet ryby w naczyniu do zapiekania, przykryj warzywami. Piecz przez około 20-25 minut, aż ryba będzie miękka i złocista. Podawaj z plasterkiem cytryny.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy