REKLAMA

Źródło: Mykola Lunov from Canva

Smażona ryba z mrożonych filetów

Ten przepis jest doskonały dla szybkich i smacznych smażonych filetów rybnych prosto z zamrażarki. Jest doskonały jako główne danie z warzywnym dodatkiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki Mrożone filety rybne Dodano do
  • 100 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 2 Kawałki jajko Dodano do
  • 150 ml olej Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • natka pietruszki Dodano do
  • Cytrynka Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przygotuj wszystkie składniki. Wyjmij mrożone filety rybne z zamrażarki, aby mogły się nieco rozmrozić.

2. Krok

W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i przyprawy.

3. Krok

Każdy filet rybny obtocz w mieszance mąki.

4. Krok

Na patelnię podgrzewaj olej. Smaż filet rybny na średnim ogniu, około 4-5 minut najpierw skórą do dołu. Możesz go posypać na przykład siekaną natką pietruszki.

5. Krok

Następnie obróć rybę i smaż z drugiej strony.

6. Krok

Usuń gotowe filety rybne z patelni i pozostaw do osuszenia na papierowych ręcznikach.

7. Krok

Filet rybny podajemy z limonką i udekorowany natką pietruszki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1015 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy