REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sJI-U7uSS2pc3LIO22ox/cb0a9f39c7fdb97e97958ca0a041d7.jpeg)
Tatar wołowy
Przygotuj tradycyjny duński posiłek, pasztecik wołowy z tostami i innymi smacznymi składnikami!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g mielona wołowina
- sól i pieprz
- 50 g kapary
- 1 The Onion
- 4 łyżka stołowa Marynowane buraki
- Cornichons
- 4 łyżeczka Tarty chrzan
- 4 żółtko
- 40 g masło
- 4 plastry Toast
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Z mięsa uformować cztery placki i ułożyć je na kromkach tostów. Doprawić solą i pieprzem. Roztopić masło na patelni i usmażyć grzanki, stroną z pasztecikami do dołu, na złoty kolor. Następnie odwrócić i usmażyć grzanki do uzyskania chrupkości.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sJI-U7uSS2pc3LIO22ox/de75d2af70f03e60868523b862259d.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Udekoruj na wierzchu krążkiem cebuli, żółtkiem i resztą składników. Smacznego!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sJI-U7uSS2pc3LIO22ox/598bc45aff3224e41397e278baa8f2.jpeg)
Źródło: Youtube