REKLAMA
Tofu do smarowania z cebulą dymką

Tofu do smarowania z cebulą dymką

Jeśli szukasz smacznego smarowidła, które możesz zrobić i używać przez cały tydzień, to to smarowidło z tofu i cebuli dymki, które jest bogate w białko, łatwe i gotowe w kilka minut, jest twoją odpowiedzią. Pasta może być podawana na chlebie.

REKLAMA
Prezent na Dzień Matki na ostatnią chwilę? Postaw na królewskie śniadanie do łóżka

Przepis można znaleźć w tym artykule

Prezent na Dzień Matki na ostatnią chwilę? Postaw na królewskie śniadanie do łóżka

Składniki

porcje
2
  • 230 g białe tofu Dodano do
  • 140 g Biały jogurt warzywny Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Czosnek prasowany Dodano do
  • Posiekana cebula dymka tylko zielona część Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Tofu zmiksować blenderem lub rozdrobnić rękami na drobne kawałki (tak jak ja to zrobiłam).

2. Krok

Dodaj jogurt, oliwę, czosnek i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać posiekaną cebulę dymkę. Lekko wymieszać, posmakować i w razie potrzeby dodać więcej soli lub pieprzu.

4. Krok

Pastę można wstawić do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły, lub podawać od razu.

5. Krok

Gotowe smarowidło podawaj z pieczywem, warzywami lub wypełnij nim wrapy.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy