REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/6JRDP2TYj1C48L5VQkOj/848d8bc2892b344388c1851d8c9afa.jpeg)
Tofu do smarowania z cebulą dymką
Jeśli szukasz smacznego smarowidła, które możesz zrobić i używać przez cały tydzień, to to smarowidło z tofu i cebuli dymki, które jest bogate w białko, łatwe i gotowe w kilka minut, jest twoją odpowiedzią. Pasta może być podawana na chlebie.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 230 g białe tofu
- 140 g Biały jogurt warzywny
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 Czosnek prasowany
- Posiekana cebula dymka tylko zielona część
- sól
- czarny pieprz
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Tofu zmiksować blenderem lub rozdrobnić rękami na drobne kawałki (tak jak ja to zrobiłam).
2. Krok
Dodaj jogurt, oliwę, czosnek i dobrze wymieszaj.
3. Krok
Doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać posiekaną cebulę dymkę. Lekko wymieszać, posmakować i w razie potrzeby dodać więcej soli lub pieprzu.
4. Krok
Pastę można wstawić do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły, lub podawać od razu.
5. Krok
Gotowe smarowidło podawaj z pieczywem, warzywami lub wypełnij nim wrapy.