REKLAMA

Żeberka w miodzie

Przepis na doskonałe marynowane żeberka w miodzie, które przygotowuje się na grillu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 112 kg żeberka wieprzowe Dodano do
  • 12 kubki Miód Dodano do
  • 4 goździki Czosnek Dodano do
  • 12 kubki sos sojowy Dodano do
  • 2 łyżki Musztarda Dodano do
  • 2 łyżki Sos Worcestershire Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki Przyprawy do grillowania Dodano do
REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj marynatę. W małej misce wymieszaj zmiażdżony czosnek, sos sojowy, musztardę, sos Worcestershire, oliwę z oliwek, sól, pieprz i miód.

2. Krok

Doprawić żeberka solą i pieprzem oraz mieszanką do grillowania. Zalać mięso marynatą, wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

3. Krok

Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury. Wyjąć żeberka z marynaty i umieścić na ruszcie grilla. Możesz nacierać żeberka marynatą przez cały czas pieczenia.

4. Krok

Piec przez około 15 do 20 minut, obracając co 5 minut lub do momentu, gdy mięso będzie soczyste i dobrze wysmażone.

5. Krok

Odstawić upieczone żeberka na 5 minut przed podaniem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy