REKLAMA

Źródło: FB - Domáce- Fajnové jedlá

Zielona fasolka szparagowa na kwaśno

Super szybka letnia zupa z zielonej fasolki szparagowej.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • Zielona fasola Dodano do
  • 2 ziemniak Dodano do
  • 2 liść laurowy Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • krem do gotowania Dodano do
  • sok z cytryny Dodano do
  • 1 czosnek Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mąka samozbrylająca Dodano do
  • sól Dodano do
  • olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Na oleju szybko podsmaż fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

2. Krok

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki do prażonej fasoli i zalej wodą.

3. Krok

Dodaj liść laurowy, sól i pieprz. Gotuj, aż ziemniaki i fasola będą miękkie.

4. Krok

Gdy mamy już wszystko miękkie doprawiamy zupę. W miseczce roztrzepujemy mąkę ze śmietaną i zagęszczamy zupę. Gotujemy razem przez co najmniej 10 minut, dodajemy sok z cytryny do smaku.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1015 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy