REKLAMA

Źródło: EzumeImages from Getty Images

Zupa bisque z krewetek

Bisque to klasyczna francuska zupa z krewetkami, często podawana jako przystawka. Ta gęsta, kremowa i bogata w smaku zupa, w której smaki owoców morza są pięknie zachowane, jest prawdziwym doznaniem dla smakoszy!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Krewetka Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 2 marchew Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 50 g Masło Dodano do
  • 2 Łyżki Przecier pomidorowy Dodano do
  • 112 l wody Dodano do
  • 2 Oddziały Pietruszka Dodano do
  • 2 Łyżki Gładka mąka Dodano do
  • 200 ml Krem do gotowania Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Oczyść krewetki i usuń głowy i korpusy. Odłóż głowy i korpusy na bok, a krewetki przechowuj w lodówce.

2. Krok

Roztop masło na patelni, a następnie dodaj cebulę, marchewkę i czosnek. Pozostawić do zrumienienia.

3. Krok

Dodaj głowy i korpusy krewetek i smaż, aż staną się różowe.

4. Krok

Dodać przecier pomidorowy i smażyć jeszcze przez kilka minut.

5. Krok

Dodaj wodę i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

6. Krok

Po 30 minutach odcedź bulion i odstaw go na bok.

7. Krok

Dodać mąkę na patelnię i ponownie wymieszać.

8. Krok

Powoli wlewaj bulion na patelnię i mieszaj. Rezultatem powinna być bardzo gęsta mieszanka.

9. Krok

Dodaj śmietanę do gotowania, dodaj krewetki i dopraw solą i pieprzem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy