REKLAMA
Źródło: Canva
Zupa kalafiorowa
Zupa kalafiorowa jest smaczna i kremowa. Pokochają go nawet osoby nienawidzące kalafiora.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kalafior
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziemniaki
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Kalafiora podziel na różyczki, marchewkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ziemniaki pokrój w kostkę.
2. Krok
W garnku podgrzej bulion, dodaj warzywa i gotuj przez około 15-20 minut, aż będą miękkie.
3. Krok
Dodaj mleko, śmietanę i starty ser, doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez kilka minut, aż ser się rozpuści.