REKLAMA

Źródło: Pexels

Zupa krem z brokułów

Kremowa, pyszna zupa.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg brokułów Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 litry bulionu warzywnego Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Opcjonalnie starty ser i grzanki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj brokuły i podziel na różyczki.

2. Krok

Pokrój cebulę w kostkę.

3. Krok

W garnku rozgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż cebula zmięknie.

4. Krok

Dodaj różyczki brokułów do garnka i zalej bulionem.

5. Krok

Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut, aż brokuły będą miękkie.

6. Krok

Odstaw zupę z ognia i zmiksuj na krem za pomocą blendera.

7. Krok

Wymieszaj śmietankę z zupą i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy