REKLAMA
Źródło: Pexels
Zupa krem z brokułów
Kremowa, pyszna zupa.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 kg brokułów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 litry bulionu warzywnego
- sól i pieprz do smaku
- Opcjonalnie starty ser i grzanki do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umyj brokuły i podziel na różyczki.
2. Krok
Pokrój cebulę w kostkę.
3. Krok
W garnku rozgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż cebula zmięknie.
4. Krok
Dodaj różyczki brokułów do garnka i zalej bulionem.
5. Krok
Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut, aż brokuły będą miękkie.
6. Krok
Odstaw zupę z ognia i zmiksuj na krem za pomocą blendera.
7. Krok
Wymieszaj śmietankę z zupą i dopraw do smaku solą i pieprzem.