REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa pieczarkowa

Przepyszna, kremowa zupa dla wszystkich fanów grzybów!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg pieczarek Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 12 kostki masło Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek posiekaj, a pieczarki pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu do zeszklenia.

3. Krok

Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Wlej bulion mięsny i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw dla smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy