REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa pieczarkowa

Przepyszna, kremowa zupa dla wszystkich fanów grzybów!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg pieczarek Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 12 kostki masło Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek posiekaj, a pieczarki pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu do zeszklenia.

3. Krok

Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Wlej bulion mięsny i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw dla smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy