REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/f-aMDAYUYrCfXddmndkL/8075462f22cdbdcb9defeec79e8f15.jpeg)
Źródło: Canva
Zupa pieczarkowa
Przepyszna, kremowa zupa dla wszystkich fanów grzybów!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1⁄2 kostki masło
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Cebulę i czosnek posiekaj, a pieczarki pokrój na cienkie plasterki.
2. Krok
Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu do zeszklenia.
3. Krok
Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.
4. Krok
Wlej bulion mięsny i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw dla smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.