REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa pieczarkowa

Przepyszna, kremowa zupa dla wszystkich fanów grzybów!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg pieczarek Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 12 kostki masło Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek posiekaj, a pieczarki pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu do zeszklenia.

3. Krok

Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.

4. Krok

Wlej bulion mięsny i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw dla smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy