REKLAMA

Zupa z dynią

Fantastyczna wegańska zupa z dynią

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 łyżki oleju Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 5 g imbiru Dodano do
  • 700 g dyni Dodano do
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 200 g brukselki Dodano do
  • 1 litr bulionu warzywnego Dodano do
  • 1 puszka pomidorów Dodano do
  • 2 puszki czerwonej fasoli Dodano do
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej Dodano do
  • 1 łyżeczka tymianku Dodano do
  • Pieprz i sól do smaku Dodano do
  • 200 ml śmietanki owsianej Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużym garnku rozgrzej olej. Cebulę pokrój w drobną kostkę i smaż na średnim ogniu przez 5 minut co jakiś czas mieszając.

2. Krok

Do garnka dodaj posiekany czosnek oraz imbir i podsmaż ciągle mieszając.

3. Krok

Dynię obierz ze skórki i pozbądź się pestek. Pokrój ją w średniej wielkości kostkę i dodaj do garnka. Dodaj też brukselki przekrojone na pół. Smaż przez 5 minut.

4. Krok

Dodaj koncentrat pomidorowy, wlej bulion oraz pomidory z puszki i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż dynia i brukselka będą miękkie.

5. Krok

Odcedź i przepłucz fasolę. Dodaj ją do zupy, wsyp przyprawy i gotuj jeszcze 1 minutę.

6. Krok

Pod koniec wlej roślinną śmietankę i wymieszaj.Podawaj ją z posiekaną zieloną pietruszką lub ostrymi papryczkami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy