REKLAMA

Zupa z dynią

Fantastyczna wegańska zupa z dynią

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 łyżki oleju Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 5 g imbiru Dodano do
  • 700 g dyni Dodano do
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 200 g brukselki Dodano do
  • 1 litr bulionu warzywnego Dodano do
  • 1 puszka pomidorów Dodano do
  • 2 puszki czerwonej fasoli Dodano do
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej Dodano do
  • 1 łyżeczka tymianku Dodano do
  • Pieprz i sól do smaku Dodano do
  • 200 ml śmietanki owsianej Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużym garnku rozgrzej olej. Cebulę pokrój w drobną kostkę i smaż na średnim ogniu przez 5 minut co jakiś czas mieszając.

2. Krok

Do garnka dodaj posiekany czosnek oraz imbir i podsmaż ciągle mieszając.

3. Krok

Dynię obierz ze skórki i pozbądź się pestek. Pokrój ją w średniej wielkości kostkę i dodaj do garnka. Dodaj też brukselki przekrojone na pół. Smaż przez 5 minut.

4. Krok

Dodaj koncentrat pomidorowy, wlej bulion oraz pomidory z puszki i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż dynia i brukselka będą miękkie.

5. Krok

Odcedź i przepłucz fasolę. Dodaj ją do zupy, wsyp przyprawy i gotuj jeszcze 1 minutę.

6. Krok

Pod koniec wlej roślinną śmietankę i wymieszaj.Podawaj ją z posiekaną zieloną pietruszką lub ostrymi papryczkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy