REKLAMA

Ciasteczka cake pops

Cake pops małe, słodkie i kolorowe kulki ciasta, które można podać na każdą okazję. Nadają się na przyjęcia urodzinowe, wesela czy chrzciny. Są łatwe do przygotowania i mogą być ozdobą każdej imprezy.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 200 g biszkoptów Dodano do
  • 3 łyżki mąki Dodano do
  • 150 g serka homogenizowanego Dodano do
  • 150 g białej czekolady Dodano do
  • kolorowe cukrowe posypki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozkrusz biszkopty w malakserze lub w worku foliowym przy użyciu wałka.

2. Krok

Dodaj mąkę i serek homogenizowany, wymieszaj do połączenia składników.

3. Krok

Formuj małe kulki, o średnicy około 3 cm.

4. Krok

Wstaw kulki na 30 minut do zamrażalnika.

5. Krok

W międzyczas rozpuść w kąpieli wodnej białą czekoladę.

6. Krok

Włóż patyczki do kulek biszkoptowych.

7. Krok

Zanurz każdą kulkę w czekoladzie.

8. Krok

Posyp cukrowymi posypkami na górze kulki.

9. Krok

Odkładaj na folię aluminiową i chłodź w lodówce przez minimum 20 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy