REKLAMA

Ciasteczka cake pops

Cake pops małe, słodkie i kolorowe kulki ciasta, które można podać na każdą okazję. Nadają się na przyjęcia urodzinowe, wesela czy chrzciny. Są łatwe do przygotowania i mogą być ozdobą każdej imprezy.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 200 g biszkoptów Dodano do
  • 3 łyżki mąki Dodano do
  • 150 g serka homogenizowanego Dodano do
  • 150 g białej czekolady Dodano do
  • kolorowe cukrowe posypki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozkrusz biszkopty w malakserze lub w worku foliowym przy użyciu wałka.

2. Krok

Dodaj mąkę i serek homogenizowany, wymieszaj do połączenia składników.

3. Krok

Formuj małe kulki, o średnicy około 3 cm.

4. Krok

Wstaw kulki na 30 minut do zamrażalnika.

5. Krok

W międzyczas rozpuść w kąpieli wodnej białą czekoladę.

6. Krok

Włóż patyczki do kulek biszkoptowych.

7. Krok

Zanurz każdą kulkę w czekoladzie.

8. Krok

Posyp cukrowymi posypkami na górze kulki.

9. Krok

Odkładaj na folię aluminiową i chłodź w lodówce przez minimum 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy