REKLAMA
Dorsz z pesto pomidorowym i pieczoną warzywami
Ryby są źródłem wysokiej jakości białka, cennych minerałów, ważnych mikroelementów i witamin. Mają korzystny wpływ na układ krążenia i zaleca się ich spożywanie co najmniej dwa razy w tygodniu. Zainspiruj się tym szybkim obiadem.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 200 g Narzędzia
- 2 łyżka stołowa Pomidorowego pesto
- masło
- sól Przyprawy
- Korzeń warzywa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
Solimy, przyprawiamy i obtaczamy rybę w mące z obu stron. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju roślinnym. Do gotowej ryby, po wyłączeniu płomienia, dodajemy masło, którym kilkakrotnie polewamy mięso za pomocą łyżki. Kładziemy na filet łyżkę sosu pomidorowego. Podajemy z pieczonymi warzywami korzeniowymi i jarnymi warzywami podgrzewanymi na maśle.