REKLAMA

Gorąca czekolada

Dla mnie zdecydowanie najlepsza domowa gorąca czekolada. Przygotowanie jest bardzo proste!

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 56 g Dobrej jakości mleczna lub ciemna czekolada Dodano do
  • 112 kubek Mleko pełne Dodano do
  • 2 łyżeczka Cukier trzcinowy Dodano do
  • 1 łyżeczka kakao Dodano do
  • Szczypta soli Dodano do
  • Bita śmietana Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Cukier puder Dodano do
  • Kakao do przesiewania Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Zacznij od podgrzania mleka w rondelku. Podczas podgrzewania pokrój czekoladę na mniejsze kawałki.

2. Krok

Dodaj posiekaną czekoladę, cukier trzcinowy, kakao i sól do podgrzanego mleka (mleko nie może się zagotować) i mieszaj trzepaczką, aż wszystko się dobrze połączy.

3. Krok

Odstaw gorącą czekoladę na bok na czas ubijania śmietany z cukrem pudrem.

4. Krok

Podawać w szklance, udekorować bitą śmietaną i przesianym kakao.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

402 przepisy

Obiad

1951 przepisy

Kolacja

1823 przepisy

Deser

1375 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1239 przepisy