REKLAMA

Kasza jęczmienna ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szybkie przygotowanie wspaniałego lunchu

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 3 garści świeży szpinak Dodano do
  • 1 czosnek Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 kubek gruba mąka Dodano do
  • 3 łosoś wędzony Dodano do
  • handful granat Dodano do
  • bazylia Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • cytryna Dodano do
  • Orzechy nerkowca Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.

Kaszę gotujemy osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podstawą przepisu jest pesto szpinakowe, które zrobiłam miksując szpinak, bazylię, czosnek, nerkowce, sól i pieprz. Mieszankę wmieszać do ugotowanej kaszy, doprawić do smaku, podawać z wędzonym łososiem o smaku granatu i cytryny. Smacznego

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy