REKLAMA

Źródło: Pexels

Kasza manna

Pyszna propozycja na śniadanie lub przekąskę. Jest to podstawowy przepis, można dodać przyprawy, cukier, mleko, owoce, orzechy itp. zależnie od własnych preferencji smakowych.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 szkło kaszy manny Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 2 łyżki masła opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W garnku zagotuj wodę z solą.

2. Krok

Wsyp kaszę manną do wrzącej wody i mieszaj.

3. Krok

Zmniejsz ogień i gotuj przez około 8-10 minut, aż kasza będzie miękka i gęsta.

4. Krok

Odstaw z ognia i dodaj masło, jeśli chcesz.

5. Krok

Kasza manna jest gotowa do jedzenia. Można podawać ją z mlekiem lub jogurtem, z cukrem lub miodem, lub z owocami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy