REKLAMA

Kotleciki Szu Szu

Kotlety szu szu to smaczna propozycja na obiad, który zachwyci zarówno dzieci, i dorosłych. Kotlety dzięki dużej ilości warzyw są lekkie i zdrowe. Znajdujące się w nich ryby dostarczą organizmowi cennych składników odżywczych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g filetów z dorsza Dodano do
  • pół puszki kukurydzy Dodano do
  • jedna cebula Dodano do
  • dwa ząbki czosnku Dodano do
  • pół pęczka natki pietruszki Dodano do
  • trzy jajka Dodano do
  • łyżka bułki tartej Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

28 min.
1. Krok

Filety z dorsza dokładnie osusz i pokrój w drobną kostkę.

2. Krok

Odsącz kukurydzę. cebulę i ząbki czosnku pokrój w drobną kostkę, a natkę pietruszki posiekaj.

3. Krok

Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj ze.

4. Krok

Dodaj jajka oraz bułkę tartą i dokładnie wymieszaj składniki łopatką.

5. Krok

Wymieszaną masę przypraw solą i pieprzem do smaku.

6. Krok

W wysokim garnku rozgrzej olej i formuj z masy kotleciki.

7. Krok

Kotleciki aż z obu stron na złoty kolor.

8. Krok

Podaj na ciepło z ulubionym dodatkiem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy