REKLAMA

Źródło: Pexels

Nuggetsy

Nuggetsy to idealna przekąska jak i danie główne. Uwielbiane nie tylko przez dzieci.

REKLAMA
Co dziś ugotujesz? 10 wspaniałych przepisów na obiady i kolacje

Przepis można znaleźć w tym artykule

Co dziś ugotujesz? 10 wspaniałych przepisów na obiady i kolacje

Składniki

porcje
20
  • 500 g mielonego mięsa z kurczaka Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 14 szklanki bułki tartej Dodano do
  • 14 szklanki startego sera Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mielone mięso, jajko, bułkę tartą, starty ser, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

2. Krok

Formuj kulki z masy mięsnej i układaj na talerzu.

3. Krok

W głębokim garnku lub frytkownicy rozgrzej olej do temperatury 180 stopni Celsjusza.

4. Krok

Smaż nuggetsy na złoty kolor przez około 3-4 minuty.

5. Krok

Osusz nuggetsy na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

6. Krok

Podawaj z ulubionym sosem.

Podobne przepisy

Pieczona wątróbka wołowa w stylu gospodyni domowej

Jednym z moich absolutnie ulubionych przepisów i klasykiem kuchni niemieckiej jest pieczona wątróbka wołowa. Przygotowuję to danie we własnej kuchni od lat i z czasem wprowadziłem drobne poprawki, aby je udoskonalić. Bardzo się cieszę, że mogę podzielić się nim z wami tutaj.

Autentyczny panierowany sznycel cielęcy Babci

Sznycel cielęcy, popularny w kuchni austriackiej, to prawdziwa kulinarna rozkosz. Jest delikatny, chrupiący i pyszny! To klasyczne danie tradycyjnie przygotowywane jest ze zmiękczonych plastrów cielęciny, panierowanych w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smażonych na złoty kolor. Najlepiej delektować się nim bezpośrednio po wyjęciu z patelni, gdy nadal ma tę uzależniającą chrupiącą konsystencję.

Makaron z boczkiem i cukinią

To proste danie makaronowe jest idealne na szybki obiad lub kolację. Połączenie chrupiącego boczku, delikatnej cukinii i aromatycznego maku sprawia, że każdy kęs jest wyjątkowy.

Sznycel wiejski w stylu babci

Przepis ten dostałam od mojej ukochanej babci, która jako znakomita kucharka zawsze przygotowywała magiczne dania w swojej małej kuchni. Mocne smaki i chrupiąca panierka BauernSchnitzel sprawiają, że to danie jest moim absolutnym faworytem. A najlepsze w nim jest to, że jest tak łatwe w przygotowaniu, że odniesie pełny sukces również w Twojej kuchni.

Kurczak w panko

Kurczak w panko to prosty przepis na smaczne danie, które zaskoczy Twoich gości swoim chrupiącym panierką i soczystym mięsem. Panko to japoński chleb bułkowy, który sprawia, że panierka jest bardziej chrupiąca i lekka.

Najlepszy domowy cheeseburger

Cheeseburger to amerykański klasyk. Idealny obiad lub kolację dla całej rodziny.
Romi
Romi
Podgląd przepisu Saltimbocca alla romana
Videorecepta

Saltimbocca alla romana

Uwielbiasz mięso cielęce? Ten przepis jest obowiązkowy! Saltimbocca alla romana to oryginalne włoskie danie, którego każdy powinien spróbować. Tutaj dowiesz się, jak ją przyrządzić.

Burrito z mięsem mielonym

Burrito to tradycyjne danie meksykańskie, które składa się z tortilli nadziewanej różnymi składnikami. W tym przepisie używamy mięsa mielonego, które nadaje daniu aromatyczny i pikantny smak. Ta sycąca potrawa z pewnością zoli podniebienie każdego amatora meksykańskiej kuchni.

Podobne przepisy

Pieczona wątróbka wołowa w stylu gospodyni domowej

Jednym z moich absolutnie ulubionych przepisów i klasykiem kuchni niemieckiej jest pieczona wątróbka wołowa. Przygotowuję to danie we własnej kuchni od lat i z czasem wprowadziłem drobne poprawki, aby je udoskonalić. Bardzo się cieszę, że mogę podzielić się nim z wami tutaj.

Autentyczny panierowany sznycel cielęcy Babci

Sznycel cielęcy, popularny w kuchni austriackiej, to prawdziwa kulinarna rozkosz. Jest delikatny, chrupiący i pyszny! To klasyczne danie tradycyjnie przygotowywane jest ze zmiękczonych plastrów cielęciny, panierowanych w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smażonych na złoty kolor. Najlepiej delektować się nim bezpośrednio po wyjęciu z patelni, gdy nadal ma tę uzależniającą chrupiącą konsystencję.

Makaron z boczkiem i cukinią

To proste danie makaronowe jest idealne na szybki obiad lub kolację. Połączenie chrupiącego boczku, delikatnej cukinii i aromatycznego maku sprawia, że każdy kęs jest wyjątkowy.

Sznycel wiejski w stylu babci

Przepis ten dostałam od mojej ukochanej babci, która jako znakomita kucharka zawsze przygotowywała magiczne dania w swojej małej kuchni. Mocne smaki i chrupiąca panierka BauernSchnitzel sprawiają, że to danie jest moim absolutnym faworytem. A najlepsze w nim jest to, że jest tak łatwe w przygotowaniu, że odniesie pełny sukces również w Twojej kuchni.

Kurczak w panko

Kurczak w panko to prosty przepis na smaczne danie, które zaskoczy Twoich gości swoim chrupiącym panierką i soczystym mięsem. Panko to japoński chleb bułkowy, który sprawia, że panierka jest bardziej chrupiąca i lekka.

Najlepszy domowy cheeseburger

Cheeseburger to amerykański klasyk. Idealny obiad lub kolację dla całej rodziny.
Romi
Romi
Podgląd przepisu Saltimbocca alla romana
Videorecepta

Saltimbocca alla romana

Uwielbiasz mięso cielęce? Ten przepis jest obowiązkowy! Saltimbocca alla romana to oryginalne włoskie danie, którego każdy powinien spróbować. Tutaj dowiesz się, jak ją przyrządzić.

Burrito z mięsem mielonym

Burrito to tradycyjne danie meksykańskie, które składa się z tortilli nadziewanej różnymi składnikami. W tym przepisie używamy mięsa mielonego, które nadaje daniu aromatyczny i pikantny smak. Ta sycąca potrawa z pewnością zoli podniebienie każdego amatora meksykańskiej kuchni.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

641 przepisy

Ciasta

253 przepisy

Ciasta i desery

716 przepisy

Sałatki

194 przepisy

Zupy i buliony

211 przepisy

Ciastka

216 przepisy

Tanie posiłki

293 przepisy

Sosy

144 przepisy