REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zany9qZgHpjY_UfPAr5K/b6e64f7140d580f5b024fb13b0a189.jpeg)
Źródło: Pixabay: RitaE
Sok z bzu
Ten przepis pokaże ci, jak przygotować sok z bzu, który jest nie tylko smaczny, ale także pełen witamin. Sok z bzu to orzeźwiający napój, idealny na gorące letnie dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 25 szt Kwiaty bazowe
- 1 kg cukier
- 3 l woda
- 2 szt cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Zbierz i umyj kwiaty bazy.
2. Krok
Do dużego garnka nalej wodę i dodaj kwiaty bzu.
3. Krok
Przykryj garnek i pozostaw kwiaty na parzenie przez 24 godziny.
4. Krok
Po upływie 24 godzin odcedź kwiaty i do uzyskanego soku dodaj cukier i sok z cytryn. Sok podgrzewaj i pozostaw do ostygnięcia.