REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/vIZr6o4CVtSvZ2GDbvDU/b8051be85e451913e9d9c3eb749e74.jpeg)
Źródło: Canva
Sos koperkowy
Dip idealny do wszystkiego.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masło
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
W rondelku roztopić masło i dodać posiekany czosnek. Smażyć przez około 1 minutę.
2. Krok
Dodać śmietanę, koperek, natkę pietruszki, sól i pieprz.
3. Krok
Gotować na małym ogniu przez kilka minut, aż sos zgęstnieje i zacznie bulgotać.
4. Krok
Podawać ciepły do mięsa lub jako dip do warzyw.