REKLAMA

Źródło: Canva

Sos tatarski

Ten pyszny kremowy sos jest bardzo uniwersalny. Może służyć jako sos do sałatki, zapiekanek, frytek, mięsa czy nawet jako dodatek do pieczywa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 jajko Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki ketchupu Dodano do
  • 2 łyżki majonezu Dodano do
  • 1 łyżka cebuli Dodano do
  • drobno posiekanej Dodano do
  • 1 drobno posiekany ogórek kiszony Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W misce wymieszaj jajko, musztardę, ketchup, majonez, posiekaną cebulę, ogórka i estragon.

2. Krok

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Krok

Sos tatarski jest gotowy do podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy