REKLAMA

Źródło: Canva

Sos tatarski

Ten pyszny kremowy sos jest bardzo uniwersalny. Może służyć jako sos do sałatki, zapiekanek, frytek, mięsa czy nawet jako dodatek do pieczywa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 jajko Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki ketchupu Dodano do
  • 2 łyżki majonezu Dodano do
  • 1 łyżka cebuli Dodano do
  • drobno posiekanej Dodano do
  • 1 drobno posiekany ogórek kiszony Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W misce wymieszaj jajko, musztardę, ketchup, majonez, posiekaną cebulę, ogórka i estragon.

2. Krok

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Krok

Sos tatarski jest gotowy do podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy