REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/O40ab7VuWOvVgrr6EyUB/fe6a71a4ba62ca30d3910e97a69c55.png)
Szaszłyk z piekarnika
Ten przepis na szaszłyk z piekarnika jest łatwy do wykonania i będzie idealny szybki obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 kurze filety, pokrojone w kostkę
- 1 papryka
- 1 cebula
- 8 pieczarek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 Łyżka suszonego oregano
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza. Przygotuj wszystkie składniki i ułóż je na szaszłykowych patyczkach.
2. Krok
Umieść szaszłyki na blaszce do pieczenia i skrop oliwą z oliwek, o oraz dodaj sól i pieprz.
3. Krok
Piecz szaszłyki w piekarniku przez około 20 minut lub aż mięso będzie dobrze przypieczone.
4. Krok
Podawaj szaszłyki jeszcze ciepłe.