REKLAMA

Szaszłyk z piekarnika

Ten przepis na szaszłyk z piekarnika jest łatwy do wykonania i będzie idealny szybki obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kurze filety, pokrojone w kostkę Dodano do
  • 1 papryka Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 8 pieczarek Dodano do
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżka suszonego oregano Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza. Przygotuj wszystkie składniki i ułóż je na szaszłykowych patyczkach.

2. Krok

Umieść szaszłyki na blaszce do pieczenia i skrop oliwą z oliwek, o oraz dodaj sól i pieprz.

3. Krok

Piecz szaszłyki w piekarniku przez około 20 minut lub aż mięso będzie dobrze przypieczone.

4. Krok

Podawaj szaszłyki jeszcze ciepłe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy