REKLAMA

Fusilli z pesto z czosnku niedźwiedziego

Wysokobiałkowy makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego, bazylią i szpinakiem baby, zwieńczony wiórkami parmezanu i nasionami słonecznika.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
1
  • 30 g świeży czosnek niedźwiedzi Dodano do
  • 15 g świeże liście bazylii Dodano do
  • 20 g szpinak baby Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia g tarty parmezan Dodano do
  • 1 Łyżka Słonecznika z trzeciego etapu Dodano do
  • trochę Sole Dodano do
  • Prodietix fusilli Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.

Najpierw przygotuj makaron Prodietix fusilli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Opróżnij zawartość torebki do 1 litra wrzącej, osolonej wody. Gotuj przez 20 minut, aż makaron będzie miękki, a następnie odlej nadmiar wody. Zmiksować wszystkie pozostałe składniki za pomocą blendera. Zachować ostrożność przy dodawaniu oleju; dodawać go stopniowo. Dwie do trzech łyżek pesto na porcję powinno wystarczyć. Zblendowaną mieszanką polej makaron i udekoruj pestkami oraz wiórkami parmezanu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy