REKLAMA

Fusilli z pesto z czosnku niedźwiedziego

Wysokobiałkowy makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego, bazylią i szpinakiem baby, zwieńczony wiórkami parmezanu i nasionami słonecznika.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
1
  • 30 g świeży czosnek niedźwiedzi Dodano do
  • 15 g świeże liście bazylii Dodano do
  • 20 g szpinak baby Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia g tarty parmezan Dodano do
  • 1 Łyżka Słonecznika z trzeciego etapu Dodano do
  • trochę Sole Dodano do
  • Prodietix fusilli Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.

Najpierw przygotuj makaron Prodietix fusilli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Opróżnij zawartość torebki do 1 litra wrzącej, osolonej wody. Gotuj przez 20 minut, aż makaron będzie miękki, a następnie odlej nadmiar wody. Zmiksować wszystkie pozostałe składniki za pomocą blendera. Zachować ostrożność przy dodawaniu oleju; dodawać go stopniowo. Dwie do trzech łyżek pesto na porcję powinno wystarczyć. Zblendowaną mieszanką polej makaron i udekoruj pestkami oraz wiórkami parmezanu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy