REKLAMA
Fusilli z pesto z czosnku niedźwiedziego
Wysokobiałkowy makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego, bazylią i szpinakiem baby, zwieńczony wiórkami parmezanu i nasionami słonecznika.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 30 g świeży czosnek niedźwiedzi
- 15 g świeże liście bazylii
- 20 g szpinak baby
- 2 łyżki Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia g tarty parmezan
- 1 Łyżka Słonecznika z trzeciego etapu
- trochę Sole
- Prodietix fusilli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
Najpierw przygotuj makaron Prodietix fusilli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Opróżnij zawartość torebki do 1 litra wrzącej, osolonej wody. Gotuj przez 20 minut, aż makaron będzie miękki, a następnie odlej nadmiar wody. Zmiksować wszystkie pozostałe składniki za pomocą blendera. Zachować ostrożność przy dodawaniu oleju; dodawać go stopniowo. Dwie do trzech łyżek pesto na porcję powinno wystarczyć. Zblendowaną mieszanką polej makaron i udekoruj pestkami oraz wiórkami parmezanu.