REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bEV7zXegb6rfvFIMau5D/ffb125a2f666014b159030d0e8431b.jpeg)
Kremowa zupa pietruszkowa
Pyszna zupa pietruszkowa ze skrawka.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 kubek Pietruszka
- 1 cebula dymka
- 30 g masło
- 2 ziemniak
- 1 Łyżka bita śmietana
- sól
- pieprz czarny mielony
- woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Cebulę dymkę i pietruszkę umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bEV7zXegb6rfvFIMau5D/2a005263c6216cc293a8bbd7f811b9.jpeg)
2. Krok
Oczyść i pokrój ziemniaki. W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, ziemniaki i pietruszkę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bEV7zXegb6rfvFIMau5D/e2e04e289018ce4c1a4920575d629f.jpeg)
3. Krok
Doprawić solą i pieprzem i zalać wodą. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bEV7zXegb6rfvFIMau5D/19c87c477bb38f412ef319f1db5ddd.jpeg)
4. Krok
Do ugotowanej zupy dodać śmietanę i zmiksować blenderem imersyjnym. Można podawać aromatyzowaną sokiem z cytryny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bEV7zXegb6rfvFIMau5D/4059202e80bcfc0b82231f71638661.jpeg)