REKLAMA
Medaliony z kurczaka

Medaliony z kurczaka

Piersi z kurczaka są dla wielu osób suchym mięsem, ale prawda jest taka, że ​​trzeba je tylko przygotować dobrze, aby były soczyste. To jest właśnie jedna z możliwości przygotowania doskonałego dania z nich. Często robię te medaliony, są szybkie i smakowite🙂

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 1 kg Pierś z kurczaka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 180 ml krem do gotowania Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Skrobia Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Musztarda Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Puree pomidorowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Papryka czerwona mielona Dodano do
  • 1 łyżeczka Mielone czarne pieprz Dodano do
  • 2 łyżeczka oregano Dodano do
  • 2 łyżeczka Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotujemy wszystko, co jest potrzebne. Pokrój pierś z kurczaka na małe, cienkie kawałki, a cebulę na cieniutko. Ja pokroiłam cebulę na cienkie, długie kawałki.

2. Krok

W końcu, w jednej misce mieszamy wszystkie składniki i zostawiamy w lodówce przez całą noc. Spokojnie można tak przygotowane zostawić w lodówce nawet na 3-4 dni 🙂

3. Krok

Następnego dnia, gdy chcemy piec, wyjmujemy je z lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy medaliony z obu stron. Na patelnię kładziemy je za pomocą łyżki. Upieczone wyjmujemy na talerz bez papieru kuchennego, który w tym przypadku wchłaniałby sok z medaliów i ostatecznie wysychałyby.

4. Krok

Medaliony są smaczne i pięknie soczyste. Wystarczy tylko wybrać dodatek według własnego smaku. Są również idealne do przygotowania hamburgerów lub kanapek. Smacznego!

Medaliony z kurczaka - etap przygotowania 1
5. Krok

Moje kolejne przepisy możesz znaleźć również na moim blogu cesminazuenal.blogspot.com i na Youtube

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy