REKLAMA

Panini

Pyszne kanapki na ciepło - dzięki nim poczujesz się jak we Włoszech.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 bułki ciabatty Dodano do
  • ulubione nadzienie np szynka Dodano do
  • ser Dodano do
  • salami Dodano do
  • sałata Dodano do
  • pomidor Dodano do
  • oliwki Dodano do
  • masło lub oliwa do posmarowania Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Przygotuj ulubione nadzienie i pokrój je na mniejsze kawałki.

2. Krok

Posmaruj kromki masłem lub olejem.

3. Krok

Na jednej kromce ułóż nadzienie, a następnie przykryj drugą kromką.

4. Krok

Rozgrzej patelnię lub toster z wkładkami do panini.

5. Krok

Umieść kanapkę na patelni / w tosterze i przykryj pokrywką.

6. Krok

Smaż przez 3-5 minut, aż będzie złocista i chrupiąca.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy