REKLAMA
   
Źródło: Pexels
Wątróbka
Pyszny przepis na często pomijaną wątróbkę.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
2
 - 500 g wątróbki z kurczaka
 - 2 cebule
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki masło
 - 1 Łyżka mąki
 - sól i pieprz do smaku
 - natka pietruszki do dekoracji
 
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 20 min.
1. Krok 
  Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
2. Krok 
  W garnku rozpuść masło i podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż cebula zmięknie.
3. Krok 
  Dodaj wątróbkę z kurczaka i smaż przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
4. Krok 
  Dodaj czerwone wino i bulion drobiowy, doprowadź do wrzenia.
5. Krok 
  Wymieszaj mąkę z śmietaną i wlej do garnka, mieszając, aż sos zgęstnieje.
6. Krok 
  Dopraw solą i pieprzem do smaku.
7. Krok 
  Podawaj gorącą wątróbkę z sosem, posypaną natką pietruszki.