REKLAMA

Źródło: Pexels

Wątróbka

Pyszny przepis na często pomijaną wątróbkę.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 500 g wątróbki z kurczaka Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 1 Łyżka mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • natka pietruszki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

2. Krok

W garnku rozpuść masło i podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż cebula zmięknie.

3. Krok

Dodaj wątróbkę z kurczaka i smaż przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

4. Krok

Dodaj czerwone wino i bulion drobiowy, doprowadź do wrzenia.

5. Krok

Wymieszaj mąkę z śmietaną i wlej do garnka, mieszając, aż sos zgęstnieje.

6. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

7. Krok

Podawaj gorącą wątróbkę z sosem, posypaną natką pietruszki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy