REKLAMA

Źródło: Pexels

Wątróbka

Pyszny przepis na często pomijaną wątróbkę.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 500 g wątróbki z kurczaka Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 1 Łyżka mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • natka pietruszki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

2. Krok

W garnku rozpuść masło i podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż cebula zmięknie.

3. Krok

Dodaj wątróbkę z kurczaka i smaż przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

4. Krok

Dodaj czerwone wino i bulion drobiowy, doprowadź do wrzenia.

5. Krok

Wymieszaj mąkę z śmietaną i wlej do garnka, mieszając, aż sos zgęstnieje.

6. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

7. Krok

Podawaj gorącą wątróbkę z sosem, posypaną natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy