REKLAMA

Źródło: Pexels

Kiszone buraki

Idealny dodatek do sałatki

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg buraków młode Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 1 Łyżka cukier kryształ Dodano do
  • 1 Łyżka ziaren kolendry Dodano do
  • 1 Łyżka ziaren kminku Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 Tymianek Dodano do
  • 1 litr wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Umyj buraki i pokrój je na kawałki.

2. Krok

W dużym słoju lub garnku zmieszaj buraki z czosnkiem, solą, cukrem, ziarnami kolendry i kminku, liśćmi laurowymi oraz gałązkami tymianku.

3. Krok

Dodaj wodę i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Przykryj słój lub garnek pokrywką lub folią aluminiową i pozostaw w ciepłym miejscu na około 7 dni, mieszając codziennie.

5. Krok

Po tym czasie buraki powinny być kiszone. Przechowuj je w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy