REKLAMA

Źródło: Youtube

Orientalna ryba po japońsku

Gotowa ryba po japońsku powinna być soczysta i pełna smaku. Możesz ją podać z ryżem, sałatką lub warzywami. Ten przepis na rybę po japońsku powinien wystarczyć na 4 porcje, w zależności od wielkości filetów rybnych.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4
  • 4 filety ryby np łososia Dodano do
  • dorsza Dodano do
  • halibuta Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki octu ryżowego Dodano do
  • 1 łyżeczka imbiru posiekana Dodano do
  • 2 łyżki oleju roślinnego Dodano do
  • sezam do posypania Dodano do
  • cebula dymka Dodano do
  • pokrojona na paseczki opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

1. W małej misce wymieszaj sos sojowy, miód, ocet ryżowy, czosnek i imbir.

2. Krok

2. Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu.

3. Krok

3. Ułóż filety ryby na patelni z jedną stroną skórą w dół.

4. Krok

4. Polej wcześniej przygotowanym sosem.

5. Krok

5. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 6-8 minut, aż ryba będzie gotowa i delikatna.

6. Krok

6. Posyp rybę sezamem i cebulą dymką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy